Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fröken

multipla opersonligheter
behövs plockas itu
karaktärer som ständigt återföds i kärl
förökar sig centralt
passiv rökning och puppor och pappor
i sin ständiga minnesförlust
och vi måste minnas varje dag
vi är inte tomma vi kan inte undvika
det där den där så där vad bra
någon är fast i den urala fasen

när vi sedan ställer oss upp, vi vet
på den där estraden som finns överallt
där det är minst ett öga
penseln tas fram ur en äcklig skreva
målar om med elfärgen fäster trådar
tvångsmetamorfoserar och vi vägrar
aktivt men passivt står de kvar
kastar och leker med laster

ingen vill se oss byta roll
här behövs en rokad
ryaväven en kurs åk då
när vi glömt av vad vi byggdes
på aldrig lera nej det var ursten
och vi var ett lag, någon gång
innan socialismen
innan kristenheten
innan alla as

vemodet tvang oss att hålla samman
att be om hjälp där vi minst av alltid önskade det
spiralen (den som för vår ryggrad upp och ner) återkommande och önskvärt
om vi skall fortsätta måste vi vilja mer

skall något orka med oss behöver vi finna en plats
att demonstrera en plats att rekonstruera en plats att faktiskt spegla





Fri vers av objekt3
Läst 539 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-12-08 01:06



Bookmark and Share


  Nanna X
egensinnigt och kärleksfullt!
2015-04-13

  lodjuret/seglare VIP
bästa målet är självmålet
det egna tungomålet
2010-12-16

  bruise
Älskar det här ordet: "tvångsmetamorfoserar"

och det här: "om vi skall fortsätta måste vi vilja mer"

Och jag gillar slutet.
2010-12-13

  blaite
Me like it
2010-12-11

  Shininkagemusha
"multipla opersonligheter "

och som Fredrik sa; slutfrasen... Damn.

det är mycket som sitter skönt i den här, bra flöde och väldigt eftertänksamhetskrävande på ett mycket bra sätt.
2010-12-08

  Fredrik P. VIP
läste med behållning
och uppskattade
slutstrofen mycket
som hade ett djup.
2010-12-08

  Carola Zettergren
FY fasen..den satt minst sagt mitt i krysset ju.
2010-12-08
  > Nästa text
< Föregående

objekt3
objekt3