Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är inte jag som stressar - det är tiden som saktar sig

 

på upploppet går tiden långsammare
fryser vart steg en sekund
för att vi ska hinna erinra oss Meningen
och Livet

varje delmål är en etapp på vägen
mot målgång
i kontrollerna serveras blåbärssoppa
och eftertankar

på upploppet springer vi i rymdmörkret
längs den snitslade Vintergatan
som frusna tomtebloss
vi minns jorden

med värme
(minns den oss?)
och alla oräkneliga sekunder vi ägt
rasslar i våra tomma fickor som suset i lövverk
en sommardag
när vi
spränger..

 




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 224 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-12-10 17:22



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Starkt och mäktigt.
2010-12-10

  Eva Langrath VIP
Fin reflektion om tiden och åren som går och ovillkorligen en dag tar slut.
2010-12-10

  Christine Sabel
Härliga levande rader, I like!
2010-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger