Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ottave rime




förbi det strömmar, bäckens virvelvatten,
av himlen skänkt hit ner; en fångad sky,
som smyger genomskinlig genom natten,
nu fri, i dans mot höjdens vida vy.
Om lyssnar du, så hör du glädjen, skratten,
hans längtans sorl i tidens larm och gny.
Till avsked spelar rymlingen i bäcken,
i månens sken, med djupets ande, Näcken.




Fri vers av lärjunge
Läst 245 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-12-11 07:49



Bookmark and Share


    papillon
Voj voj, snyggt, övermåttan snyggt! Stora applåden!!
2010-12-11
  > Nästa text
< Föregående

lärjunge