Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Framtiden

vi drömde om framtiden min bror och jag
när vi var barn
och den var så skinande och bekväm
men ni som gör den får lägga på ett kol
för det är en hel del saker som jag inte har fått
och framför allt så får ni skynda på
med pillret som skall få mig att leva evigt

jag vill ha en helikopter att spänna på min rygg
och jag vill ha ett hundraprocentigt medel emot knott
jag vill ha en robot som kommer med en grogg
och jag vill inte laga någon mat
för jag ska bara suga på en god tablett som ger mig
all näring jag behöver

och jag vill inte höra talas om krig och hungersnöd
för allt sånt ska vara utrotat
och jag vill inte veta av att någon blir sjuk och dör
visserligen ska inte alla ha det lika bra som jag
för då är det ju ingen mening att försöka flyta ovanpå men
dom kan ju ha det lite bättre så jag inte måste skämmas
för att jag inte gör något åt det

och jag vill kunna sitta i en länstol och glo på teve hela dan
och säger dom att jag måste ha motion så ska det finnas
ett piller som gör precis samma nytta
och jag ska inte behöva tanka bilen
för den ska gå på uran som givetvis inte är farligt
och om miljön tar skada får dom fixa det
det finns ju vetenskap för fan

så ni som håller på och fixar framtiden
sätt lite fart så den kommer någon gång!




Fri vers av stenhur VIP
Läst 191 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-12-11 10:10



Bookmark and Share


  walborg
Man säger att mognad och visdom utgår från brustna illusioner .. det kanske är just så livet är - brustna illusioner.
2010-12-12
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP