Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag har blivit varse att många havererade relationer återskapas. Jag trodde att det var sällsynt. Är det så?




Skilda vägar

Så gick de skilda vägar

trots barnens skrik och gråt

De tänkte då. De plägar

Att söka mer mittåt

 

De tänkte sig att bygga

ett hem med barn och hus

Där alla bleve trygga

med lek och varligt bus

 

Men sen de sökte vatten

I form av mången krog

Men sa till sist: Nu katten

Bestämt, jag har fått nog

 

De sa: Du kom till korta

Varandras blindskär var

Men, den som står där borta

Jag undrar, finns nått kvar?

 

De var varandras blindskär

De bägge gick på grund

De var ej såsom blåbär

De såg varandras mund

 

Säg du som står där borta

Kom hit en liten stund!

Javisst, du kom till korta

Men är så go och rund

 




Bunden vers (Rim) av erkki
Läst 281 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-12-11 12:09



Bookmark and Share


  La Magnólia VIP
Behaglig beskrivning om kärleken som finns där i grunden .. kärleken som på något sätt blivit bortglömd i vardagen .. och som väcks på nytt ..
2011-01-19

  KristinaE
goa rader om försoning - gott att familjer förenas igen! att leva avskild från nära och kära är en stor sorg. . glädje i dina rader.
2010-12-29

    Bodil Sandberg
Ja så kan det vara
att skilja sig är lätt
men saknad faller på
som bara kan förklara
det var nog faktiskt rätt
parti det där ändå


applåder för din fina dikt Anders!!
2010-12-13

  Monika A Mirsch VIP
go och rund är din dikt - vi tror ju vi är så unika - där vi traskar på i samma rund - slutet gott....
2010-12-12

  ~Leonardo~
Kanske beror det på att man vill pröva sina vingar...att livet är kort.
Men man saknar inte kon förrän båset är tomt...och då var tryggheten störst, när man vet var man har varandra.
2010-12-11

  Mr Lindemann VIP
Ja, man nog säga att mönster, brukar att återupprepas

Gällande sättet att handla i olika situationer, samt i relationer

Jag tror jag också kan sägas ha fastnatt där
gäller att bryta mönstret
2010-12-11
  > Nästa text
< Föregående

erkki
erkki