Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
när Kal-Bärtill skulle brygga julöl ....


M´s Julkalender, 2010, nr 11 : " Explosive ChristmasBrew !"

Kal-Bärtill tyckte om att ta sig en öl (eller tre...) ibland . Inte så ofta, kanske en eller två i veckan ... I år hade han beslutat sig för att brygga sin egen julöl . Därtill hade han inköpt alla nödvändiga ingredienser plus en gammal bryggapparat, som han köpt på auktion i Bushovda, grannkommun till Snällhovda .
Sagt och gjort, denna kväll skulle det ske, på förmiddagen hade han gjort i ordning hela satsen (det skulle bli ca 15 flaskor julöl , när det var klart) och det bubblade och sprakade (!) litet i den gamla bryggapparaten. Just det där sprakandet gjorde Kal-Bärtill lite bekymrad, det stod ingenting om att det skulle spraka i den gamla bruksanvisningen . För säkerhets skull hade han ställt den gamla bryggapparaten i jordkällaren en bit från huset (det var ca noll grader där, men det trodde inte han skulle göra något) .
Kal-Bärtill satt nu framför sin TV och såg på fyrans sena nyheter med en cola som stimulans , plus ett wienerbröd , det var hans kvällsmål .
Efter tio minuter hördes en kraftig smäll och han skakade av skräck ! Vad var det ? Han sprang ut mot jordkällaren och såg, till sin fasa, att en kraftig eldslåga slog ut ifrån den ! "Bye, bye christmasbeer ! ropade han (av någon oförklarlig anledning, på engelska !) Han tog sin snöskyffel och öste på snö mot eldslågan som ganska snabbt slocknade .
Kal-Bärtill tittade ner i jordkällaren och såg de förkolnade resterna av sin bryggapparat . Han insåg att det blev bara att köpa sina julöl i år.....

Dagens ordstäv: " Bättre en julöl i handen än 15 förlorade i en misslyckad bryggning !" (Lucka 11)




Prosa (Fabel/Saga) av Mats Henricson
Läst 228 gånger
Publicerad 2010-12-11 21:10



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ett meddelande från Sockerfascistiska Fronten: Se upp med sådana kvällsmål!
2010-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska