Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den vilsna lilla båtens högsta dröm

 

 

 

 

 

 

ibland ligger jag och funderar
på allt mellan himmel och jord
det finns stunder då jag undrar om jag verkligen existerar
för hur vet man att man lever
när man känner sig död
livlös och utan glöd

man kollar pulsen
och mycket riktigt har jag ett hjärta
som dunkar och slår slag i en enslig takt
men jag är inte hel
jag är bara en trasig pusselbit
en sargad del
av det jag var och kunde ha blivit

jag kan inte sova om nätterna
jag har för många demoner i skallen
och för mycket ensamhet och för lite kärlek i sängen
jag känner mig som en liten segelbåt
som driver omkrng på världens största hav
vilsen utan land inom synhåll

jag väntar på en skyhög våg
som tar mig till fjärran land
eller förgör mig
tills dess så drömmer jag under stjärnorna
om att få somna
för att sedan vakna
i famnen på en underbar flicka
som ler
och säger

god morgon
min älskade

 

 

 

 

 




Fri vers av Nicklas VIP
Läst 512 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-12-12 07:15



Bookmark and Share


  Anna*
Mycket fint beskrivet, enkelt och trevande men helt fantastiskt!
2010-12-14

  Sophie Jennifer
godmorgon min älskade Nicklas
2010-12-12

  Louise Buenafe Mistén @ CaseClosed
Den här var fin och liksom lite ömtålig... Tyckte om.
2010-12-12

  sockerspöket
En skör och försiktig dikt som jag tror många känner igen sig i, hur kan man leva när det inte känns så?
Vackra ord om den lilla båten och en bild målas på min näthinna.

Fantastiskt skrivet, som vanligt :)
2010-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Nicklas VIP