Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bläck, papper och en själ

Ur svarta små kråkor mot vitt blad
Stiger det fram en värld
Jag blir inbjuden till att betrakta bravad
Eller följa med på en färd

I papperet med sitt frasande ljud
Jag kärlek och vänskap finner
Jag lär känna folk innanför deras hud
Och känslorna inom mig brinner

Vrede och lycka, skratt och gråt
Sidan blir bucklig där den blir våt

Det är en källa till känslor tusen
Där man blir varm eller fruktansvärt frusen

Men en fristad är det likväl
Jag kan gömma mig i bokens själ




Bunden vers (Rim) av Mönster
Läst 361 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-12-12 15:58



Bookmark and Share


  beli
DU ÄR BÄST !!!
2011-01-09

  Cia
underbart!<3
2010-12-13

    Loffe
För egen del brukar jag inte läsa böcker särskilt ofta, men jag kan förstå dom som gör det. En bok kan vara som en fristad, i vilken man kan glömma verkligheten och nuet för en stund. Jag tycker om den här dikten!
2010-12-12

  Seglaren
en bok, ett liv, något att ta med sig
2010-12-12

  Larz Gustafsson VIP
Böcker är en skön tillflykt.
2010-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Mönster
Mönster