Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om jag vilade hos en snödriva

 

om jag nu skulle luta min trötta kropp
mot en snödrivas skuldra
vände den sig då om och tog mig i sin famn?
lindrade den värken i ömma leder
och smekte min kind prinsessblek och skön?

om jag nu skulle vila hos en snödriva
vände den sig då till mig och gåve mig sömn
vit och klar som glas
och väcktes jag då av solens kyss
den första vårdagen?

ja - om jag vore en snödroppe
sökte jag friden i frusen mark
och läte mig villigt omhöljas täcket
av snökristallers virkade mönster 
som stjärnhimlar
därunder drömde jag tacksamt
i jorden

 




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 209 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-12-12 17:17



Bookmark and Share


  walborg
Tycker inte Du skall prova. Men fin dikt att läsa.
2010-12-13

  Ingela Svenson VIP
Vilken vacker text detta! Längtan efter ro, och att du använder konjunktiv, det är en eftersatt verbform som borde användas mer! Önskningarnas tempus!
2010-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger