Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Man kan undra över saker


Man kan undra över saker men en av dom
Är varför misstänkta ska gå igenom
”rättsundersökning” innan sina ev domar
ja eller frikännanden då

Man skulle kunna tro att baktanken finns hela tiden
Att de även vid frikännanden får en ”psykologisk akt”
Som man kan ”grotta i” även om han/hon blir frikänd
Ett papper som man kan låta ligga i en mapp
Oavsett om man blir frikänd

Som man kan ta fram om man vill
Så i Sverige blir inte frikända, riktigt frikända
”SNUTDJÄVLARNA” ska ha en ”akt” liggande
Där de kan grotta i de psykiska utlåtanden som
Man tillskansat sej, om ”han/hon blir misstänkt på nytt”
Den som är frikänd är inte riktigt frikänd
Inte i Sverige


(Psykiska utlåtanden i vårt land göres innan domstolen sagt sitt, innan domen eller frikännande m a o. I ett demokratiskt land som vårt så kan man väl knappast ana en slags baktanke med det, kan man tänka)
(nämligen den att om bevisningen inte håller/räcker så har man ändå snikat åt sej ett psykolog uttalande om den ”misstänkte” om han/hon skulle göra nåt eller bli misstänkta för nåt annat)
(sen finns nog baktanken om man inte gör den innan domen så är den ”misstänkte” mindre intresserad av att göra den, och frågan är ju egentligen, varför ska han/hon göra den ö h t om man frikänts?)
(vad är nyttan)
(och hur många miljarder kostar det skattebetalarna alla dessa onödiga psykolog utlåtanden)




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 142 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-06-11 14:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO