Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Random liv

Givakt på en stråle utskjutande
ur det livgivande och det ständigt dödande
- Restart?
Nickar ivrigt. Fumlar med en knapp.
Paraplyet utfläkt panoreras mot allt som är svart
Står balanserande på det genomskinliga ljusa och
färdas samtidigt mot någonting som är turkost
- Det där som gjorde ont, det där som gjordes, allt som
blev så mördande vackert, det återupplevs,
skärande medvetet.
Darrar strålande och sjunker en millimeter
i ljus mitt hår blir orange och mina tår
berör ingenting och huden är just nu milt blåblå
som om jag tappat all luft och jag tar ett andetag
drar in behöver just nu inget syre, snart
Hör, inte berörande, där åminnande och stötdämpande
stråkar mot brinnande dras och något tas
- En gång till?
Fortsätter darra och nu darrar den gråa kroppsdelen
i takt med tumnaglar där bas föds och
min kropp rullar in i en persisk matta och där trodde
jag att jag skulle vara men jag behöver inte känna något
inte än fortsätter förnimma.
- Redo?
Darrar aktivt, det vill säga skakar och det känns lockande
löftet om att leva för evigt om vi bara vågar börja om
jag sluter ögonen det drar och dansar röda dimmor i vågor
och ett havsodjur simmar runt mig och det är jag och jag




Fri vers av objekt3
Läst 331 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-12-15 20:08



Bookmark and Share


  Shininkagemusha
Otäck hoppfullhet fint vävd i orden. I approve mightily.
2010-12-16
  > Nästa text
< Föregående

objekt3
objekt3