Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Politisk/ekonomisk vers.


Om tillväxt och trollkonster

Tillväxt är nutidens
ekonomiska och
politiska trollformel

Politikerna och
ekonomerna
gör sina magiska
gester och förklarar
att vi måste
producera mera,
konsumera mera
Annars sjunker vi ner
i fattigdom och elände

Men kan vi äta mera?
Behöver vi det
tjugonde paret skor?
Eller den nya bilen
som ersätter den
vi köpte för tre år sen?

Arbetslinjen är det
politiska credo
som driver på
och följer av
tillväxtkravet
Men arbetslinjen
är ett dåligt skämt
för alla som slås ut

Det är inte vi
som behöver tillväxt
Det är systemet
som kraschar vid
stagnation eller
tillbakagång
Vi kan leva
- och överleva -
i ett annorlunda system

Minsta eftertanke
säger oss att
ett system som kräver
ständigt större
produktion och
konsumtion är
orimligt och
ohållbart på sikt

Och håll i minnet
att trollkarlens
konster och
magiska trick
är blott illusioner
Ett sätt att
förvända vår syn och
avleda vår blick

*




Fri vers av ghost
Läst 164 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-12-16 11:27



Bookmark and Share


  Kalle.O
Tänkvärd och klockren!
2010-12-16
  > Nästa text
< Föregående

ghost
ghost