Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Océania, 1984 - George Orwell


Le contrôle absolu de la société

La guerre c'est la paix
La liberté c'est l'esclavage
L'ignorance c'est la force

L'état décide tout sur ta vie
tu n'a qu'à obéir
si tu ne l'obéis pas
alors, tu t'en seras puni

Le contrôle absolu de la société
c'est la seule chose qui y compte
tu n'a qu'à obeir
ce n'est pas si difficile

L'état de l'Océania
ne te demande que de l'obéir

N'oublies pas que tu es surveillé
Grand frère te regarde !
-----------------------------------------
Kriget det är freden
Friheten det är slaveriet
Ignoransen det är styrkan

Staten bestämmer allt om ditt liv
du har endast att lyda
om du inte lyder
dàsà, du blir straffad

Den absoluta kontrollen
det är det enda som räknas här
du har endast att lyda
det är inte sà svàrt

Den oceaniska staten
begär endast av dig att lyda

Glöm ej att du är övervakad
Storebror bevakar dig




Fri vers av Maria Thunholm
Läst 207 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-12-16 20:10



Bookmark and Share


  Marja-Liisa Koski VIP
Nous le dire !
Câlin !
ML
2010-12-16

  Marja-Liisa Koski VIP
C'est peut-être vrai ?
ML
2010-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Maria Thunholm
Maria Thunholm