Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kal-Bärtill hade beslutat sig för att ordna lite "udda" jullekar för sina tre vänner som skulle komma över på julafton .


M´s Julkalender 2010 , nr 16 : "Kal-Bärtills jullekar "

Jullek nr 1 : "Julklappen" . Enkel , en blir julblindbock och ska försöka "klappa till " de andra med handflatan . De andra får bara hoppa undan på ett ben medan julblindbocken får springa efter dem ( om han/hon kan, han ser ju inget) .Julblindbocken har 10 minuter på sig att "klappa" de andra sedan blir han/hon diskad.

Jullek nr 2: "Hitta julmarsipangrisen" . Gömd i en jätteskål med julgröt finns en liten marsipangris. Den som först finner denna marsipangris i sin grötportion vinner . Kan bli mycket julgröt det (man får äta julgröt tills det är slut)

Jullek nr 3 : "Gissa när Kal-Bärtills egen julbock brinner " ,(här får INTE Kal-Bärtill vara med, han ska,nämligen, tutta på sin egentillverkade julbock ute på gården) . Alla gardiner dras för fönstrena så ingen ser skenet när julbocken tänds, ingen får heller gå nära fönstrena . De blir diskade då . kal-Bärtill går ut en lång stund innan och den som gissat på den närmaste tiden när Kal-Bärtill tuttat på , den vinner .

Dagens visa ord: " Livet är alldeles för kort för att man ska sluta leka " (Lucka 16)

---




Prosa (Fabel/Saga) av Mats Henricson
Läst 281 gånger
Publicerad 2010-12-16 22:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska