Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Recept belagd

 

Dr Upptagen är en maktlös man

sina böcker utan och innan han kan

han förvirrad blir när hans penna och

receptblock inte räcker till

han vill så gärna dämpa det som går

men det är något doktorn missat och

inte förstår

att olika preparat efter konsten alla regler

styrka och form, regnbågens alla färger

per ordination

det räcker inte till

alla sår går inte laga, dämpa eller lindra

livet har sin gång, en obotlig sorgesång

en obehandlad gråt

en knut utan lyckligt slut

detta kan inte ens Dr Välvillig hindra...

men för att göra hans dag får han mig

att lova...visst...klart jag ska prova...igen...

 

eller inte...

 

 


 


 

 




Fri vers av Rolfsdotter
Läst 281 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-12-17 10:35



Bookmark and Share


  Rolfsdotter
Sista raden är nog en nödvändighet, för att bevara det friska ;)
2010-12-17

  Bjarne Nordbö
Allt i sista ordet.
2010-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Rolfsdotter
Rolfsdotter