Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
* Universum och Kärleken * www.poeter.se/Las+Bok?book_id=3016 *


Begynnelsen - andra eran

 
Om det finns en Skapare - och om den hebreiska skapelseberättelsen skulle innehålla någon sorts hälsning från denne Skapare - och om man tar hänsyn till det naturvetenskapen vet och tror idag - i så fall skulle man kunna konsolidera detta till en skapelseberättelse för vår tid enligt följande...
___ 

Gud lät universum spännas ut mer och mer. Ljusfloderna började mattas och istället bildades små partiklar som drogs till varandra för att med tiden forma stjärnor och planeter.

Precis som Gud hade tänkt började aktiviteten i universum att likna en dans. Den ursprungliga rörelsen och dragningskraften mellan all materia fick planeterna att dansa både runt sina egna axlar och runt närbelägna större himlakroppar. Stjärnorna och solsystemen bjöds upp till ringlekar av sina galaxer.

Bland det oräkneliga antalet galaxer och stjärnor utvalde Gud vårt solsystem och vår planet för speciella syften. Från början var jorden alldeles öde och tom. Naturkrafterna rev och slet i den och gjorde den mycket ogästvänlig för liv, men Gud påverkade försiktig händelseförloppet som genom en svag vind.

Gud sade: "Atmosfär!" Och en livsvälkomnande atmosfär började utvecklas.

Det här var skapelsens andra era. Därefter följde den tredje.




Fri vers (Spoken word/Slam) av Mattias Josephson
Läst 417 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-12-19 11:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mattias Josephson
Mattias Josephson