Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ockupanten

Vi har en objuden
gäst i huset
Han smög sig in
obemärkt
Nu kan vi inte
bli av med honom

Ockupanten håller
oss som gisslan
En har han dödat
Två hotar han
Medan kvinnan
snart ska föda

Ockupanten
ställer inga krav
Han terroriserar
av okända skäl
Det finns inga
krav att uppfylla
för att han ska
lämna huset

Så vi väntar
i ovisshet
Med hopp om att
han ska försvinna
ur vårt hus
och våra liv

Ockupanten har
inte nämnt sitt namn
men vi vet
vem han är
Till vad nytta?

Myndigheterna
har mobiliserat
en insatsstyrka
Med sina bästa
vapen bekämpar de
inkräktaren
Hittills förgäves

Vi väntar på
ett nytt
inbrytningsförsök
i vårt hus
för att jaga ut
ockupanten
Eller döda honom










Fri vers av ghost
Läst 161 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-12-20 10:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ghost
ghost