Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Öar av snikenhet


Det finns utanför Bermudas
En s k dödens triangel
Den finns här med i Stockholm
Den kanske inte riktigt är triangelformad
I varje fall inte liksidig men den finns

Den går från innerstan i Stockholm
Östermalm, innefattar även Danderyd och Djursholm
Sen upp emot Täby ”Snikenheten triangel”
De bor inte i hus som vanliga dödliga
Mer en slags, slott
Övervärderade ställen

De har ohängda ungar med veckopeng
Vida överstigande riktiga människors löner
Riktiga ungdjävlar
Där killarna i unghögen gör allt för att förföra
Och förstöra inflyttade tjejer som vill vara inne
Ofta blonda eller blonderade
De ser till så de får sätta på dom
Inga hinder är allvarliga nog att hindra
”förnedring” är inne, ständigt försvarade av sina mammor
Som inte ens skött dom som barn

De hjälper varann in i styrelser
Liksom de hjälper varann med höga styrelsearvoden
De kallar det de står för för ”kompetens”
Det är liksom deras enda försvar för sitt parasiterande på samhället
”kompetens” men de kan aldrig beskriva
Det känns mer som om ”kompetensen” i deras fall
Att de ”kompenseras” för sin inkompetens
Med en massa pengar

Det är de som skulle få löpa gatlopp om
Det blev revolution
Deras inkompetens skulle ge dem 0 möjligheter
Att försörja sej, de kan bara kaffe + konjaksdrickande
Rökrummen är numer borta man kallar det styrelse rum
Och sen en vända på nåt privat gymliknande lokal
Med bastu och wiskey, ja om de inte är så fina i kanten
Så de tar ett glas vin….

En dag kommer någon att ledsna på detta
Och faktum är att se dem plockas en och en
Skulle få en att sörja mindre
Än om de vore ”vanliga och riktiga” människor
Inte bara översittande och känslolösa rörliga
Dockliknande varelser, drägget på mänsklighetens botten
Men med mest pengar…..

Jag kommer i alla fall inte att gråta över dom….
När man gått över snikenhetens gräns
Och talar föraktande om de som tvingas betala för
Deras lyxliv då har man skapat sitt eget helvete
Det är bara ”tiden när det ska hända” som ingen vet ännu




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 140 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-02-05 00:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO