Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar på och efter


Tankar på och efter
En ”rik mans dagbok”

Det finns en rättvisa nånstans
I att även rika blir gamla

Och även deras liv tar slut
Även deras liv är jobbigare som gammal


Även de rika dör och försvinner
”Och tur är väl det” känns de som

För fasen om jorden skulle fyllas med
Döende reliker från den ”djävliga överheten”

Vilket helvete, inte bara för oss andra
Även för deras avkomma

Men om sagt var, nån rättvisa finns det
Synd att den är så långt borta bara

Den finns egentligen inte här
Förrän allt är slut




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 140 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-01-19 06:42



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
"vad en människa sår får han skörda" och "Guds kvarnar mal långsamt men utomordentligt väl"
2011-01-19
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO