Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TYstnad råder bland företagen


När min bror såg att en skitstövel
Lämnade all sin reklam som ska delas ut
På hans jobbs pappersåtervinning
Så tog han en av lapparna och ringde
En av annonsörerna

Några mycket sura reklamnissar
Kom och hämtade papperen och de gnällde över
Att han ringt ”dom” istället för reklambolaget
Men ”det hände ju nåt i alla fall” försvarade han sej med

Det känns som om ”alla” företag vill tysta kritiken på samma sätt
Vattenfall ljuger om vattenstånd för att höja priserna
Och de vid val och annat så ”bra” kärnkraftverken
Står stilla då de behövs som bäst

ICA har aldrig märkt om köttfärs
Man har aldrig slagit sönder kistlock på kyrkogårdar
Pocketklubben ”låter alla gå ur” på ett enkelt sätt ”om de vill”
Ambulanstransporter ”har aldrig bekymmer”

PRIVAT sjukvård, ”fungerar alltid” om de får säga det själva
Liksom tandläkare
Man kan nämna bransch efter bransch
Företag efter företag, de är ofta så snikna

Pengarna går före allt annat, inkl liv
Det är framtiden med allt mer privat inblandning
I det som förr var
Om inte heligt så i alla fall mer hederligt




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 139 gånger
Publicerad 2011-01-15 01:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO