Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Paragrafryttare utan vare sej rätt eller ens visa



Advokater, domare, åklagare sätter sej
Och äter lunch tillsammans
Vid vilket slags mål det än är
De som är käranden
Och även svaranden i målet
Eller målen

Där kanske den ena parten knappt har råd med en korv
Får gå på annat ställe
McDonalds eller nåt annat
Nåt ännu värre, om de finns

Så går de då tillbaks, de välavlönade
Statsanställda och advokaterna
Kanske är de i slutänden de allra
Allra största skurkarna egentligen

Sen ska kamratskapet skapa en dom
I ”all gemytlighet” som Storm P skriver
De är egentligen bara som dessa Storm P:s
Pilsner gubbar, fast utan pilsner

Och rättvisan betyder inte mycket
Bara paragraferna
Om det funkar enligt nån paragraf så är de nöjda
Rättvisan skiter de i som vanligt
Speciellt småfolkets rättvisa
Som ofta inte ens finns….
"fattig förlorar, rik vinner"




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 184 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-02-05 10:39



Bookmark and Share


  Line W
Får mig att minnas hur konstigt det kändes när jag var vittne i en rättegång då en närstående till mig blivit utsatt för ett grymt brott och åklagaren, målsägandebiträdet och advokaten gick och lunchade tillsammans. Förstår ju att de inte är ovänner på något sätt men det blir en väldigt märklig upplevelse för den utsatte. Bra skrivet!
2011-02-05
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO