Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
avvikare


vit rock

det var någon
märklig själ
som skrev i en bok
att man inte
ska dricka sprit
på morronen

den speciella förening
som är en blandning
av ornitologi och gourmetism
som lysnnar till namnet
kaffegökens vänner

reagerade
med fasa
livet var med
ens hotat
fundamentet darrade
göken gol

vid närmare
undersöning
visade det sig
skriftställaren
var en av grundarna
till jorden är platt
sällskapet

en organisation
som samarbetar
med märkliga
sammanslutningar
såsom morbidveganer
trädknullare,terapeuter
och kristdemokrater

efter detta
konstaterande
togs gökotta
till allmän vederkvickelse
med lagom
finkelt brännvin
och kokekaffe

vita rockar
göre sig
inte besvär




Fri vers av tom boreland
Läst 237 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-12-22 21:11

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  vera gade VIP
Geriatrikern -gammelläkaren - förordar en GammelDansk till morgongröten!
2010-12-27

  lodjuret/seglare VIP
Hamna inte på hemmet, där är det lag på att man är för gammal för att fortfarande ha koll på läget, det vill säga för gammal för att vara myndig. Otillräknelig och kanske även utan ansvar. Men om du inte har något ansvar så kan du väl göra vad du vill? Starta världskrig? Mot dumheten?
2010-12-22
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland