Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Norskens mögliga apelsiner

Jag tog nyss en apelsin ur fruktskålen. Grönt mögel täckte halva skalet.
De flesta skulle ha kastat apelsinen och jag tänkte också göra det.
Men så mindes jag Norsken som bodde granne med oss i Barackerna.
Norsken var ett original som jobbade med lite utav varje. Han hade en flakcykel och körde avfall från affären till bränngropen. Ibland hade han mögliga apelsiner som skulle kastas. Han visade hur lätt det var att skära bort
den mögliga delen så att man kunde äta resten. Jag var sex år och tyckte om
apelsiner men jag åt aldrig en hel. Ikväll äter jag också en halv.




Prosa av Lars Svedin VIP
Läst 872 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-12-23 00:18



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Den som inte äter helan
kan ju ta och bara delan
liksom den ej sjunger på sista versen
eller bryr sig om å dricka tersen
ändå bör bry sig om just felan
2014-03-04

    Yarissa
Den här gillade jag
Bra beskrivet
2011-02-10

  Patrik Englund VIP
Fantastisk vardagsbetraktelse. Den här bokmärker jag.
2010-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Lars Svedin VIP