Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Idag skulle Kal-Bärtill köpa de tre julklapparna han lovat sina 3 vänner som skulle komma till honom på julafton . Det var Egon, Selfrid och Sture som var på gång .


M´s Julkalender, 2010, nr 23 :"Julklappsjakt !"

Till Egon, som var en rättrådig man, köpte Kal-Bärtill ett ex av Svea Rikes Lag (det ex Egon hade var tummat och slitet, sidorna var trasiga,dessutom var den inaktuell, Egon hade haft den i trettio år..) .Till Selfrid, som var starkt religiös, köpte han en Bibel med guldomslag (likadant där, Selfrids bibel var mycket sliten och sidorna var fasttejpade på flera ställen) .Men Sture, det var värre, Sture läste nästan aldrig, jo ,MAD, förståss, men han hade ju alla ex ! Desperat gick Kal-Bärtill in på antikhandeln i Snällhovda.. Han tittade på gamla tidningar och, plötsligt, fick han syn på en gammal MAD (från 1977) . Kal-Bärtill funderade: NÄR började Sture med MAD..? Han hade ju känt Sture i fyrtio år........ Jo just, 1980 började han läsa MAD och han hade, faktiskt, inga ex från 1977 ! Sagt och gjort ,Kal-Bärtill köpte MAD-tidningen (nr 2 1977) för 200 kronor , som julklapp åt Sture . Den var i gott skick och hade samlarvärde, därav priset sa´ Nils, antikhandlarn.. Kal-Bärtil åkte nöjd hem till sin stuga, han var klar med julklappsjakten .
Kvällens kloka ord:"Jaga lugnt är bäst, jag man för fort så missar man hälften..." (Lucka nr 23)

----




Prosa (Fabel/Saga) av Mats Henricson
Läst 264 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-12-23 22:41



Bookmark and Share


  aol
gillas bra skriftat
2010-12-24

  Nikolai Jungsin VIP
Och för att bekosta kalaset...
skicka försäkringskassan att kräva pengar
av en avliden 13-årig tjejs dödsbo...
2010-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska