Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
rapport från den nordhalländska bandyvärlden


annandagsbandy

ola som fick lämna fisket
sedan maskin havererat
dirigerar parkeringen
nu jobbar han på bruket

åkern där skidklubben
hade konstspår
blir parkering

bilarna med publik
rinner till
inte som i stockholm
men som i norvära

klassiskt bandyderby
en klassisk bandydag
i det halländska bandybältet

Sunvära mot Frillesås
regionens bandygiganter
som hela tiden reser sig
trots storklubbarnas sabotage

Frillesås vinner
en typisk derbymatch
kanske går man upp
i allsvenskan igen

får man då behålla laget
för två år sedan
kvalade man till elitserien




Fri vers av tom boreland
Läst 299 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-12-27 01:33

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
Denna eminenta diktrapport tror jag till o med Larsa från Lahall skulle uppskatta - trotts att han spelar i motståndarlaget
2010-12-27

  anits VIP
Härliga rader får mig att minnas
när vi alltid gick på annadagsbandy
här, det kanske är så än, har ingen
koll längre
2010-12-27

  Nina Ahlzén
en skön betraktelse ur issynpunkt.
2010-12-27

  KristinaE
Ja dem minns man annandagens bandy i snö och glöggdoft. Goa rader om ett derby. .
2010-12-27

  vera gade VIP
tack för trevlig sistajulenatts-läsning!
2010-12-27

  vera gade VIP
tack för trevlig sistajulenatts-läsning!
2010-12-27
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland