Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Var inte konkret, tack!

Var lite konkret, tack!

Det uttalandet kan döda all min lust.

Jag hatar att det ska strävas efter att vara så konkret.

Världen, som vi verkar se den, är ju konkret. Det är sten, betong, gräs, plankor, och sånt.

Och vi är ju på många sätt också konkreta: blod, kött, slem, snor.

Men vi människor har ju även den fantastiska egenskapen att kunna tänka fritt och abstrakt. Vi kan ju till exempel tänka fram gyllene älgar som är 4000 meter långa som kan flyga. Eller bara tänka på kärlek.

Så varför inte betona det. Det är ju det som gör oss trevligare, roligare och intressantare än en sten. Låt oss vara abstrakta! Tänk, fantisera, spekulera.

Och var inte så konkret, tack!




Fri vers av Ola Nilsson
Läst 335 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-12-29 11:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ola Nilsson
Ola Nilsson