Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
min nyårsdikt


Årens bergodalbana

Åren har passerat
äventyren har varit många

Åren som kommer
blir fyllda av fler

Bergodalbanan går
upp och ner
men det du ska
ta med dig
in i nästa år
är minnen
och en början



Livet har känts orättvist
tiden känt grym
men allt går
framåt
och när man blickar tillbaka
faller visst en tår

men det är ingen som sagt
det är meningen
att det
ska va lätt

Det finns uppförsbackar
det finns nerför
och det guppar
och ibland flyter det bara rakt fram


men framgång
är något du skapar
så vill du nå höjder
att det framåt som gäller

Lär dig
av vad som varit
se vad du kan göra
skapa dina möjligheter
och fyll
tiden med nytt liv
följ dina drömmar
hitta nya vägar,
gör äventyret roligt
hur svårt det än må va

Sanningen är den
du måste ta vad som är
och inte blunda
utan hitta det
som ger ditt liv
vad du behöver

Ett nytt år
kan ge dig möjligheter
kan ge dig en ny chans
att finna vad du söker

framtiden ligger i din hand
det beror på dig
om du vill ge livet mer
eller
låta tidens rum
förgås
och där med
låta dina ögon blunda för
vad du kunde ha uppnått


Årens bergodalbana
har passerat gå
titta var du står
döm inte situationen
se det för vad du har
att jobba med
gör något åt det
så ska du se
du får stil på ditt liv
och

Så när du
ger ditt löfte
inför det nya året
tänk på detta
hur långt
du uppnått
och vad du vill uppnå
bygg upp din väg
så når du lite längre
och närmare
din vision




Fri vers (Fri form) av Anna Nickolausson
Läst 144 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-12-30 11:01



Bookmark and Share


  Janne
Mycket bra skrivit
känner med dig
i dina ord

Gott Nytt År



Mvh


Själens krigare
2010-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Anna Nickolausson
Anna Nickolausson