Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gränsöverskridande

 

de rycker ängsligt i min skjortärm
pekar
säger: där
går gränsen för det passande

de stannar där
bär den mentala burkan
och markerar grupptillhörigheten
med en mjuk men omisskännlig knyck på kopplet

jag går
beträder gränser
överträder
offrar vad de erbjuder för svindelkänslan
i att upptäcka det ännu obeträdda

jag går
i gränslandet
allena
som jag alltid gjort
mitt inre tvång består i frihet
min berättelse en gång: en annan
 




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 220 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-01-01 16:25



Bookmark and Share


  Ronny Berk
intressant anslag i den texten- växlingen mellan "de" och "jag"
känner av diktarjagets gränser; och funderingar inför överskridandet...
2011-01-01

  Larz Gustafsson VIP
"I laughed at all the doors, and I kicked them down!" (Generation X).

I det fall du här beskriver är det verkligen rätt att göra uppror.
Det finns alldeles för många etiketter, oskrivna lagar och konventioner.
2011-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger