Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Faror av olika slag

En jättesköldpadda om femhundra år,
när alla dess fiender dött,
den kryper på stranden med skalet det tunga,
och tänker sköldpaddetankar så trött:

'Så ensamt härinne där ingen kan se mig;
jag längtar till lek och till smek.
Men tänk om de skrattar när jag kryper ur skalet.
Tänk om de avskyr det som de ser'.




Bunden vers (Rim) av Sinuhe
Läst 393 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-01-01 18:43



Bookmark and Share


  walborg
Så fint att läsa sköldpaddetankarna.
Skriv en text om igelkottetankarna också.
2011-01-03

  Larz Gustafsson VIP
Kyrkans dilemma.
"Tänk om ungdomen sticker...Bäst vi försöker behålla dem genom att försöka efterlikna världen så mycket som möjligt..."
2011-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Sinuhe
Sinuhe