Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skapare

Längtan bränner långt därinne
som ett skepp som söker hamn.
Dolt i hjärtat finns ett minne
av gudinnans trygga famn.

Hur tog sanningssökning makten?
Hur blev vetenskapen Gud?
Hur tog tvivlets karga trakter
sinnet i sitt grepp till slut?

Slocknad är min vackra låga;
sanningen gick bort en kväll.
Anar att jag måste våga
bygga tro och mening själv.




Bunden vers (Rim) av Sinuhe
Läst 418 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-01-02 10:16



Bookmark and Share


  walborg
Gripen och tagen av att läsa denna storslagna poesi!!! Orden bara lyfter och bär och jag känner tacksamhet att få dela en livserfarenhet med författaren.
2011-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Sinuhe
Sinuhe