Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Naken

Det finns de som seglar på vingar av silver
men du är bestulen på kläder och tak.
Och regnet är smärtsamt, som droppar av syra;
alltför väl har du känt deras smak.

Det finns de som lever i silverbeprydnad
men du gräver grottor i sanden till skydd.
Du gråter i vanmakt när väggarna rasar,
och vet att du aldrig blir pansarbeprydd.




Bunden vers (Rim) av Sinuhe
Läst 447 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-01-02 18:27



Bookmark and Share


  Karl den store
Rakt in i det blödande såret. Det som alltid finns kvar, hur mycket glädje jag än fyller på med som stöd och skydd. Så väl beskrivet, så berörande. Tack!
2011-01-04

  walborg
Fin inkännande text om yttersta sårbarhet.
2011-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Sinuhe
Sinuhe