Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett tankefäste


vinternatt

isvallarna
bygger tvärs sjön
bara tankarna
jagar frosten
genom fötterna

borta är
badgästernas
bedårande hav
med ölburkarna
på kylning
i strandstenarna

det dånar
i isen
när sprickorna går
som ett klingande
åskdunder
i vinternatten

ejdern sover
med glykol
i sitt blodomlopp
av värmeväxlare
och element

vi drömmer
om sunnan
om självdragarens
vinande
när de första
sjötungovinternattrna
dras in över däck

kölden biter
minus 15
det är länge
kvar




Fri vers av tom boreland
Läst 312 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-01-02 23:23

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  lisa"puzzle"svensson
kylan och tystnaden...mäktigt
2011-01-03

  Hildegun Relefors
Din dikt fångade mig med alla vackra tänkvärda ord. Vilar gärna min själ i det som är nu.
Sjötungovinternätterna klingar särskilt, din dikt förtjänar rättstavelse där!
2011-01-03

  Ingela Svenson VIP
Kan det verkligen bli vår igen, man undrar? Men vilka fina bilder vi fick precis innan solnedgången, isen vid Björkäng var blå i det sneda ljuset och kylan var just då bara frisk! Ja du hör, det händer att även jag blir lycklig över vinterkylan som jag egentligen avskyr! Men fiske, nej det går ju inte, även om det bara var 4 grader kallt idag
2011-01-02
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland