Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till min FAR, 91.... , med sorg i hjärtat...


"TILL FAR - En gång så stark - Nu så gammal och svag.....!"

Det känns så dystert
att se Dig nu ,Far

Du sprang så "ystert"
i fornstora da´r

Du skröplig har blivit
handikappad och trött

ja, allt som du givit
det blir nu "förstrött"

Du som en Kraftkarl va ´
en mil om da´n
med långa steg

Nu en spillra kvar
stilla på da´n
trött och "seg"

Du som ,alltid gjorde nå´t
snickrade, fejade
i stort som i smått

Nu, i både vått och torrt
knappt du ens "hejade"
jo, när vi gått

Ja, du Gamle ,Gamle Far
Blir nog, aldrig, som i fordoms da´r
får ta det lugnt ,den tid som är kvar
den lilla kraft ,som finns, den bäst du spar....

Men jag minns den stadige fadern
han, som ledde "familjekadern"
och DET minns jag i alla tider
hoppas bara att du inte lider.........

TACK Far , för ALLT du gjort
vila nu , ta det inte "så fort"
lev de sista åren i frid och stillhet
hoppas mor kan hjälpa, med sin mildhet.........

---




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 282 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-01-03 20:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så oerhört fint Mats..
2011-01-03

  La Magnólia VIP
Mycket varm, mycket betydelsefull och så
sann! Du skildrar minnen och åldrandet på
ett mycket berörande sätt! Vemodig och
mycket tänkvärd!
2011-01-03

  Larz Gustafsson VIP
Även min far har åldrats. Men med bravur överlevt en stroke. Tack vare Guds nåd och att han höll igång som han gjorde medan han ännu hade ork till det.
Poängteras bör att min hustru bad för min far då han låg inlagd på sjukhuset 1995 och att han sedan tillfrisknade anmärkningsvärt fort från stroken.

Minns att en predikant en gång skämtade om när Jesus botade Petrus´ svärmor: "Petrus har aldrig förlåtit Honom!"
2011-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska