Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

High five

Mjuka som bulldegarna

starka som strömmen
vid vintertvättarna
nere vid bryggan

varma som pannorna
på feberbarnen
under vaknätterna


Tar den gamla kvinnans händer
i mina

ser ner
i hennes
täta nät
av livslinjer

ritade av ålderdomens
tatuararkung

Läser arbetet
läser mödorna
läser smekningar

som gjort
dina händer
så fulla
av ömhet

High five
du som levat så länge

och ger ditt liv
till alla oss andra




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-01-04 10:34



Bookmark and Share


  Lili Samuelsson VIP
gillar gesten "high five" mot den åldriga finmaskiga handen. som att mötas och gilla. snyggt
2011-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP