Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en resa i tid och rum


då är det vår

sängen är varm
två bruna ögon
tittar på mig
men det är ok
min säng på natten
hans på dan

han vill gärna
ligga på rygg
med huvudet
på kudden

vi är
nog
rätt lika egentligen

han vill gärna snacka
och jag har lärt mig
förstå orden

nyanserna
blir tydligare
och tydligare

han ligger
också under sängen
under mitt huvud
jag hör hur
han drömmer
hur jakten går

vi är nöjda
med det vita
vi snackar
om våren
om halmstad
om sjötungor
om laholmsbukten
om Tania och Daniel
och promenader
efter nissan

kanske dyker
Per Gessle upp

man kan inte veta
så noga i Halmstad
men när sunnan
spelar i Najadens rigg

då är det
vår




Fri vers av tom boreland
Läst 275 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-01-04 22:17

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Fredrik P. VIP
lysande lyriskt berättande
om nära och kära...
2011-01-05

  Ingela Svenson VIP
Se där, mannen som talar med hundar, jo, de har en del att säga våra fyrbenta vänner!
2011-01-04

  anits VIP
underbar vardagsberättelse och om
en fin vän
2011-01-04

  Daniel_78 VIP
hundkex?
2011-01-04

  lisa"puzzle"svensson
Den här andas jag in och sparar...
vårpromenaderna genom Halmstad
känns redan inom räckhåll :)
Mina hundar vet inte skillnad på mitt
och deras så nu ligger vi här i 90-sängen
och konkurrerar om täcket...
2011-01-04
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland