Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fly flykt flygigt flytt och flyet flydde flott - det är lockigt som gäller, sa nattflyt




fly

 

 

*

nattfly katthyn nuddar, frågar om en tid
en färd för mjuka kuddar över himmel vid

öga gult och ivrigt, fladdrar till och där
lever svarets nätta glimt i vinterns isasfär

gnister över minnet, krum och sommarhopp
brister ögats lins med spår av klo på kropp

vingar över afton, skimmerskuggan flyr
nattfly sveper ljudlöst, kattskinnstoven yr

tassar drömmen fångar, håller längtan varm
nattflyts hjärta ångar skräck i fönsterkarm 

långt är kvar till våren, trångt i fönsterbänk
kanske kan det ändå räcka med ett stänk

laddar så sin kapsel av ett hemligt gift
katter ska nog akta sig för nattflyn ut på drift

solen skiner skarpt och isen sakta dör
någon vädrar vintern ut och nattflyt gör honnör

kvar på sängen ligger katten lockigt dyngablöt
kapsellek med vatten, nattflyt genomgjöt

gumman tänker; vintern var nog ganska rå
vilket gjorde pälsen till ett fasligt sjå

ut i mars stack katten, stolt och nypåfödd
nu det skulle vankas kattfru kärleksnödd

svajade med svansen, sprätte upp sin rygg
kurr och krumsibuktad kattfrun blev så trygg

nattflyt kan nog hedras nästa kull blev kul
med trassel över magen snurrar dom som hjul

gumman sliter borstar medan nattflyt flyr
genom nya möjligheter i ett pälsbestyr

sommar'n går och hösten kommer med sin vind
äntligen en mjuk katt för ett nattflys kind

*

 

 




Bunden vers (Rim) av Pot Pourri
Läst 178 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-01-11 22:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri