Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mannen på bänken

Mannen på bänken
kände världen

genom vindarna
under nätter och dagar
i den stora stadens parker

visste vad som hänt
när han läste tidningarna
som skylt honom
mot kylan

när morgonen kom

och han åt sitt bröd
och drack sitt vatten
ur Cocacolaflaskan


Metro, Expressen, Le Monde, the Sun:
gulnade exemplar från tryckpressarna
vars texter han läste med varsamhet
för att inte tappa några ord
eller meningar

Göran Perssons sista val

invasionen i Irak

Victoria Silvstedts bröstförstoring

de nyfödda björnungarna på Skansen
anno 2003

Allt har samma värde
för den

som känner blomdoften
i parken
före alla andra

en sommargryning
mitt i livet




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-01-05 08:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP