Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Många här skriver om frihet, men vi är inte så många som, verkligen, är fria , VAD är, egentligen, frihet ?


"Frihet - För vem eller vilka ? !"

Att vara fri
är att kunna
göra det man vill
NÄR man vill

INTE många kan göra det !

Vi är slavar
"under vardagens ok"
Förpliktelser
Ansvar
Uppbundenhet
Uppgifter
Arbete

Visst , friheten att
skriva
tala
tycka
DEN ska vi vörda
och vårda

Men den "andra" friheten
den i ingressen (¤)
den kommer nog
inte
förrän åldern
har tagit ut
sin rätt
rent personligt
för egen del

Alla ni som kan
anta ingressens
budskap
Ta chansen !
Jag avundas er !
för DEN friheten
är den STORA friheten !

(¤):"Ingress" : (Ungefär) Inledande ord i en skrift....


----





Fri vers (Fri form) av Mats Henricson
Läst 217 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-01-05 15:16



Bookmark and Share


  aol
verkligen en intressan bra frågeställning, vad är frihet,tänkte på en indianstammar i usa för ett par 100 år sen som levdetog vad dom behövde ur naturen, det kallar jag en sorts frihet,
2011-01-05

  Larz Gustafsson VIP
Frågeställningen är intressant och viktig.
Bibeln talar om dem som lovar andra frihet fast de själva är förgängelsens trälar.
Di Levas sång dyker upp som ett adekvat och relevant spörsmål: "Vad är frihet?"
2011-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska