Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sömn

binnikemaskens friterade ostskal
fräter håligheter i min magsäcks känsliga känsloväsen
betanelden smälter bort spegelglaset från ditt ansikte
och din fulhet är det vackraste jag vet


lugnets berusande tvåsamhet när det vanliga möts
och någon ger presenter som uppskattats
någon oväntad



den röda saften sluts runt rubiner som ingen penetrerar



åttor i cirklar i arachnider och månen spänner sig bildligt
flera stjärnfall vägleder fabler sömnigt och mekaniskt
nedbrytande processer förtrollar skönt
vad är vi om inte ett ögonblick till det nästa
i all vår framförhållning
femtiotalet fläktar falskt i tigerleendets tibetanska Bauerska roll

vi ler leopardens snabba sneda leende och vi skuggdansar
barnkammarlekens väsande tyg




Fri vers av objekt3
Läst 335 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-01-06 03:00



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Drömlik skildring
2019-08-02

  Bjarne Nordbö
Det finns passager här som jag faller för.
2011-01-08

  Vortex
Jeg synes denne var helt fortryllende vakker, med alle sine smågroteske vendinger. Ordkunst.
2011-01-06
  > Nästa text
< Föregående

objekt3
objekt3