Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När flyktingen korsar sitt spår

 

när en flykting korsar sitt spår ska han finna
att spåret kallnat
och gravstenar kastar långa skuggor
över den tid som flytt

där har blivit så tyst
trollen har spruckit
för samma sol som nu snart går ner

landskapet nött och slitet
lägger sig för hans fot och ber om ursäkt
för sin fortfarande existens
ifall det har förhävt sig i hans minnen

alla hör
men ingen lyssnar
 




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 214 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-01-06 19:02



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
En mäktig titel, jag tänker mig att flyktingen inte bara har sina gamla spår att korsa utan att vägen tillbaka gör att nya spår också måste korsas. Det finns en rotlös känsla i dina ord...för det är nog inte bara landskapet självt som ber om ursäkt, kanske flyktingen själv bär på en ursäkt, till sig själv, till sitt land, till spår som inte lett någonstans...
2011-01-08

  Larz Gustafsson VIP
Man kan aldrig vända åter till den hembygd man en gång lämnat.
2011-01-06

  Jan Widströmer VIP
precis så - alla hör men ingen lyssnar ...
2011-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger