Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Diktar om barn och ungdom av idag.....


"Kids 2011 !"

Kid 2011 !
Väggarna av skräck må skälva
vardagsmat med mobbing
sobbing, boxing ,fighting
TV-spelens fixgeneration
realismens degenerering
våldets fascination
känslornas kastrering

Kids 2001 !
10-årig "Sylfid-Älva"
viker ut sig på Web-Cam
utan minsta skam
flickornas kapitulation
pojkarnas dominans
en förlorad tjejgeneration
"horliknande" utan sans
11-åriga sexdebutanter
vid 20, fullblodiga "sextanter"

Kids 2011 !
Polisfientliga rap-are
formar mellanstadieyngel
ett regelverk, allt slappare
utvecklar mången slyngel
Knarkromantiken florerar
ungdomar sig "orienterar"
i denna flummarvärld
tror sig finna lycka
konstigt, kan man tycka
med all info däremot
borde ses som ett hot

Kids 2011 !
Ser mina egna telningar
formas i icke-önskvärd riktning
mina avvikande meningar
hörs ibland, men HUR riktigt
tar de till sig detta
frågorna ej så lätta
gänget betyder mycket
lätt att falla för trycket

Kids 2011 !
Brådmogenhetens förbannelse
ger tveksam moraluppfattning
det hela utan sans e´
mycket spritt ,är min uppskattning
tolvåringar som gökar vilt
har föräldrar som sig skilt
ja deras värld är syndens
inget värt är blygden
blott för konsumtion
smutsig situation

Kids 2011 !
När de se´n växt upp
med detta i bagaget
HUR ska de "stå upp"
mot de vuxnas blamager (?)
kan bli en ömklig generation
som inte klarar "jobbet"
som i full desperation
kapitulerar på upploppet
när de sanningen ska möta
är de då "för blöta" ?
Hoppas jag har fel
och de klarar skivan
de kan ju en hel del
vet hur det blir "livat"
kanske det går bra
JA, det hoppas ja´!

----





Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 298 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-01-06 21:00



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Många av dem är små självutnämnda diktatorer.
2011-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska