Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vill skildra några karaktärer , de finns överallt och ,en del är till vår glädje, andra till varnagel... Den andra sorten är värst, de är till vår förtvivlan och sprider ett dödligt gift, nämligen ondska ...


Karakteristika....

Marodörerna
de verkliga sabotörerna
de förstör det som byggts upp
försöker mången kupp
skändligen de fallerar
ibland de dock changerar

Förgiftarna
de värsta av dem alla
försöker få många att falla
förolämpar och sårar
verkliga, galna dårar !
utsprungna ur ondskans sådd
deras ord gör botten nådd !

Konstnärerna
De som fångar naturen
med sköna måleriska ord
de skildrar skidturen
man ser denna gnistrande Nord !

Glädjarna
Med humor och optimism
de höjer temperaturen
står över varje schism
bjuder på glädjekuren !


Budskaparna
De vill säga något
ibland vi det förstått
ibland det svårare är
men det gör inget,det där
för oftast de menar väl
och har mycket goda skäl

Förtvivlarna
öppnar ut sin sorg och vrede
bjuder på den för oss
modiga i sin kamp mot den lede
"stänger till" ibland, förståss
men deras kamp är svår
många haft hårda år

Diktarna
De som verkligen "märker ämnet"
koncentrerar sig till det yttersta
professionella är de med
tillhör de allra yppersta
men, ändå, de står på jorden
blir inte odrägliga då, nej

-----






Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 304 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-01-08 00:15



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ge dem ingen uppmärksamhet. Det är sådan de vill ha.
2011-01-08

  Anna*
Utmärkt och jag kan säga att jag har stött på alla dessa sorter här inne och på andra håll i vår värld också! Bokmärker och applåderar
2011-01-08

  aol
kan bara säga ett klart bokmärke,
2011-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska