Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Två år sedan morden på civila i världens största fängelse i Gaza. Och ännu hindras vanliga människor möjligheterna att bygga upp det som angriparna förstört, ännu hindras införseln till och med av leksaker till barn. Ännu har de som bar ansvaret inte fört


De menlösa barnen i Gaza

Den som dödar ett barn
mister livet
bland oss andra
och straffas för brottet
som begåtts

Den som dödar femhundra
med splitterbomber
och missiler
styrda från
tempererade kontrollrum

lever som förr

sitter ännu på ministerposterna
skakar hand med
världens mäktiga

och ler
mot världspressens
blixtrande kameror

Att döda femhundra barn
med namn
på ett främmande språk
i ett fängelse
man själv skapat

kallas politik

istället för mord

Och två år har gått

Och ännu
står de åtalades skrank
i Haag
tomma




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-01-08 11:48



Bookmark and Share


  thyra
En påminnelse som berör!
2011-01-08

  Ann-sofie.
När en vanlig människa begår mord straffas de men det som hände i gaza kallas politik, så sant så och hämskt att de aldrig kommer straffas..
2011-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP