Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Man behöver inte vara vacker eller rik för att bli ”en vara”


Man behöver inte vara vacker eller rik för att bli ”en vara”
Tjejer säljs på gatan, vackra tjejer, oftast
I alla fall från början eller egentligen är de mer ”hyra”
Man hyr ett ”hål” ja de kallas kärleks hål av vissa
Men i dessa fall är kärlek mindre frekvent
(jajaja har inte gjort det själv så slipper ni fråga, eller misstänka det)
(men det snackas så mycket om det just nu i debatter och tidningar)

Men vi kan alla bli varor, på nåt sätt, ”jovisst jag gör det för att”
Eller jag ”vill att du gör det”
Eller som en bekant sa, hon fick ”vänner” ibland som sa ”vilken söt bror du har”
”du får denna lägenhet om du sköter skottningen”
Ja allt behöver inte vara sex, ”varan sex” alltså, för att de ska vara ett slags ”köp”
Tvärtom kanske sex är de mindre vanliga köpen
Ta nåt så enkelt som ditt jobb, du får pengar för vad du gör
På vissa jobb så ”tar de åt sej” ideèr som du kommer med som om de ägde dom
Ibland köper man dessa ideèr helt öppet

Människor är på så vis ofta varor och det kanske inte ens är köpare
Kanske kommer du med en idè och säger
DU får köpa den, av mej… då är du ju säljare av dej, av din idè
Allt köpande och säljande är inte dåligt

Men du som läser får en kram av mej helt gratis
Jag tänker inte betala och tar inte betalt, den är ingen vara
Men den kanske varar ändå i alla fall verbalt
KRAM på dej




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 133 gånger
Publicerad 2011-01-10 19:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO