Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hicka

i det smutsiga köket hickade rutan stroboskopet åldrad svamp

akvilejor och cirklar Alice och Lucy gräver i Paradisåns sjuka snabba vatten

du kommer nästan alltid in i mig och utan ögon skapas det hög lyrik

det finns sfärer här och tycke och mycket pressad citronsaft


lansar ful svansföring Hårfagers optiska balans benen blinkar
nickande handflator och läder läger där i närheten av en kvarn blir jag Åskorgasmerskan

Det svarta dramat
nattvardens sakrament vi tvättar våra röda kroppar
leenden som når när öra möter gult öra och ofta är illusionen död

elementet tvång är närvaro en öppen balans och Fönsterskraperskan
röda bilder alfa och ett sophål frusna fötter motorvägens ananas belysning och
Monster rör sig fort över bron hand i hand det finns ett rike

O bär skräck Du blundar helst




Fri vers av objekt3
Läst 434 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-01-10 00:09



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mästerlig skildring av ett ... Man tappar andan. Det är så man gör det när man skriver poesi. På helspänn när man läser tills man når slutet. Spänning i denna dikt med andra ord. Min offentliga kommentar.
2019-08-07

  Nanna X
testen nästan överlastad, jag blir trött (fast det kan bero på dagsformen)
gillar Åskorgamsmerskan och Fönsterskraperskan!
2011-12-13

    Den försvunna
Jag gillar att det finns citronsaft. Och att det i närheten av kvarnen inte görs korgar – som jag först trodde – utan att asagudarna ställts till kvinnornas tjänst. Flickorna står så klart som spön i ån och vardaglighetens fantasteri bränner alla broar bakom sig.
2011-03-27
  > Nästa text
< Föregående

objekt3
objekt3