Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjulen snurrar

Hjulen snurrar
allt snabbare
Kugghjul, kedjor
och pistonger
i en maskin
som driver
ständig tillväxt

Tllväxt för
att konsumera
Köpa, köpa
en lycka som
hela tiden
undflyr oss
Ett Eldorado
som inte finns

Om vi tog oss tid
att stanna upp
Om vi lyfte
bort kåporna
från maskinens
rörliga delar
skulle vi se
att människor
mals sönder
där bakom




Fri vers av ghost
Läst 163 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-01-10 15:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ghost
ghost