Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tänk bara tanken, att en GOD människa skulle lyckas komma in i maktens innersta kretsar......


"En katt bland hermelinerna !"

En katt bland hermelinerna
som ville ändra rutinerna
och förändra världsbilden
ja, en riktigt vild ´en

En katt bland hermelinerna
ta fram samvetet hos "kretinerna"
om de något sån´t besatt
fast de fick väl fnatt (?)

En katt bland hermelinerna
skulle rädda aborginerna
från undergång i Australien
de skulle få det bra igen

En katt bland hermelinerna
riskerar livet varje dag
för de övriga kretinerna
vill ha ut den ur sitt lag

En katt bland hermelinerna
om den överlever hoten
kan förändra kriterierna
stärka den goda kvoten

En katt bland hermelinerna
givetvis en utopi
för bland "maktkretinerna"
alla i maskopi
tyvärr de sluter leden
kompanjoner med "Den Lede"
men drömma kan man
fast den ej är sann........

---




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 339 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-01-11 12:06



Bookmark and Share


    Loffe
Snyggt rimmat med bra innebörd!

// Loffe
2011-01-11

  ULJO
Roligt att läsa lite rim från din penna. Att få in goda krafter i maktens korridorer förblir nog dock en utopi, men kittlande tanke är gott nog.
2011-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska