Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Eget foto i morse =0)




I rätt ögonblick

 

som en droppe

klar

gnistrande i solskimmer

faller

når ytan

blir en del av alltet

 

så sker

för den som vågar släppa

låter varmvinden smeka

tills frihet fyller lungorna

under glittrande stämsång

 

härlighetens ljus framträder

 

allt händer

just precis

när en människa förstår

 

sitt rätta värde




Fri vers (Fri form) av Anna*
Läst 246 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2011-01-11 14:42



Bookmark and Share


  Deva
Insiktsfullt och vackert formulerat!
2011-01-17

  Michaela Dutius
Att våga släppa taget är att få fast mark under fötterna.
Mycket väl poetat!
2011-01-16

  Sunlight
Underbar dikt.
Ljuvliga ord, upplyftande strofer,
härligt befriande förmedlat
2011-01-15

  Suzy med punkterna
Varm känsla fint förmedlad
2011-01-13

  Berit Robin Lagerholm VIP
Den här var bara underbar i sin ton och bildskapande.
Den här är ljuvlig i sina liknelser.
Tycker mycket om hur du fångar och rörelsen i denna.
2011-01-12

    © Birgitta Wäppling VIP
Du sätter ord på både känslan och stämningen på ett fint sätt.
2011-01-12

  En strimma av guld
Magisk känsla du förmedlar och en otroligt fin bild.
2011-01-12

  Ann-sofie.
otrolig vacker bild och dikt :)
2011-01-11

  Lena Själsöga Keijser
tack

Tack att Ljus och Värme Är Hos Dig

Själsöga
2011-01-11

  Ninananonia VIP
Så är det :)
2011-01-11

  Gunnel Eriksson VIP
Vacker text till en underbar bild!
2011-01-11

  M.A.J.R
Ren poesi =) riktigt bra skrivet ^^
2011-01-11

  Janne
Så välfångat
skrivit om livet
Fin bild också!



Mvh



Själens krigare
2011-01-11

  Cadena
Så alldeles sant - och kanske den allra viktigaste upptäckten i hela livet - en upptäckt som kan göras gång på gång. Du har formulerat det med precisa och vackra bilder, och med pregnanta formuleringar som är mitt i prick för övrigt här.

När jag läser om funderar jag på hur det skulle vara om du skrev även den andra strofen helt och hållet i presens - för formens och den språkliga renhetens skull. Ungefär så här, eller i alla fall något åt det hållet:

så sker
för den som vågar släppa
och låter varmvinden smeka
tills frihet fyller lungorna
med glittrande stämsång

eller:

så sker
när man vågar släppa
och låter varmvinden smeka
så frihet får fylla lungorna
med glittrande stämsång

ia, eller något liknande ... Bara en tanke - du är ju självklart fötfattaren - men det skulle nog kanske bli mer homogent och lättläst så!
2011-01-11

  Anya VIP
Fina kloka ord.
2011-01-11

  Lars E Jönsson
snyggt foto och passande text till
2011-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Anna*
Anna*