Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

.. vart tog vägen vägen; stigens steg och dofterna, ljuden och känslan.
[min mormorsmormor Kare Órsa]




adertonhundrafyrtiofyra

 

 

*

 

när natten nuddat nåden
stänger dimman in staden

skramlet av järnsatta trähjul
vagnens borttonande

uppfällt fotstegs gångjärn
en bit av en kjolfåll

 

(tryck dig intill. vi går när vi går. det är en bister måne i natt och ännu ligger förtöjningarna runt kajplintarna tungt. var händelse har sin tid. var tid har sin längtan.)

 

*

 

det första skenets vandring
över kullerstenarna

ångande slitna stenar
gamla rester av mat tobak och glassplitter

leran
drar undan foten

 

hettan mellan husen är påtvingande intensiv

 

längs väggarnas värmedaller
dammets dans

ännu skingrat
oupptäckt av den sökande dimman

 

grändens tysta tvekan och övergången

 

ingens lycka når dit in
där kjolar hänger trasigt tunga

 

*

 

staden vaknar viskande
saknar sina spår

vart är kusken

 

*

 

på en åker utanför
en bit fransigt tyg

tömmarna hålls hårt
frustande hingstar

 

piskan viner

 

*

 

en bar fot på het sten
skitiga halvor av spår

en stig att gå
ett steg i taget

 

*

 

han visste ingenting
kusken

 

*

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 161 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-01-12 19:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri