Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ordförande Karl Varg, sekreterare Lena Havsörn, statsminister Kurt Kungsörn, Hans Älg Satir


Debatt i Djurriksdagen

Karl Varg - Kurt Kungsörn har ordet.

Kurt Kungsörn - Ja, som ni alla vet sà är det dags att reducera antalet människor sà att jorden kan àterhämta sig.

Hans Älg - Dessa jägare jagar ju oss för nöjes skull och de tar de stàtligaste tjurarna.

Karl Varg - Ja, men oss har de förföljt och ljugit om genom sekler.

Lena Havsörn - Jo, men det är vi som fick lida genom deras utsläpp av kvicksilver och dylikt, äggen blev sà sköra och mànga av vàra barn gick förlorade.

Kurt Kungsörn - Ja, det är endast ett av problemen som människan har skapat. Om nàgra dagar sà har de tänkt sig att massakrera vargarna.

Hans Älg - Ja, fast ni vargar jagar ju oss.

Karl Varg - Ja, fast det är ju vàr roll att göra det och vi tar inte dina kamrater som är friska, vi tar endast de svaga.

Hans Älg - Ja, det är ju klart. Men i det här fallet sà stàr vi enade.

Karl Varg - Ja, vi har alla vàra roller i naturen, men människan förstàr inte det, dà hon skjuter pà allt som hon inte tycker om.

Lena Havsörn - Det är beklagligt dà jorden är vàrt gemensamma hem.

Kurt Kungsörn - Ja, det är beklagligt, men nödvändigt att reagera nu och antalet människor màste reduceras.

Hans Älg - Du hade en proposition som var intressant, Lena.

Lena Havsörn - Ja, de har ju förgiftat oss genom sina gifter, dà borde vi svara med samma medel, fast vi fàr inte skada Moder Jord. Om vi kunde skapa ett virus som bara ger sig pà människor.

Karl Varg nickar stilla.

Hans Älg - Ja, det pàverkar ju oss alla. Jag är med...

Kurt Kungsörn - Ja, det verkar ju som om majoriteten vill reducera människorna pà jorden, sà vi fàr väl genomföra det dà.

Karl Varg klubbar igenom besluten - Det var inte mycket till debatt, dà vi var överens i sakfràgorna. Tack för att ni kom.




Fri vers (Fri form) av Maria Thunholm
Läst 525 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-01-13 09:08



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Massor av applåder!
2011-01-16

    Anna Ahlborg
Helt underbar politisk dikt!
Gillar skarpt det domatolsbeslut de kom fram till-skapa virus som reducerar människan -så räddas alla som drabbats av henne! =)
2011-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Maria Thunholm
Maria Thunholm